MITÄ SYÖDÄÄN?

"sisältää mainoslinkkejä, jotka merkitty *-merkillä”

 

Ketogeenisessa ruokavaliossa vältetään pääsääntöisesti sokeria ja gluteenia, sekä epäterveellisiä eines- ja pikaruokia. Ruokavalio pyritään koostamaan mahdollisimman puhtaista ja luomulaatuisista raaka-aineista, hyvälaatuisia rasvoja ja *suolaa unohtamatta. Ketogeeninen ruoka on parhaimmillaan nopeaa, simppeliä ja ravitsevaa! Käytännössä mistään ei tarvitse luopua, huonot höttöruuat vain korvataan *ravinteikkaimmilla vaihtoehdoilla. 

70% RASVAA

Ketogeenisen ruokavalion perustana ovat *hyvät rasvat mm. oliiviöljy, kylmäpuristettu kookosöljy ja avokadoöljy! Hyviä rasvoja saa myös monipuolisesti erilaisista siemenistä ja pähkinöistä. Muita rasvan lähteitä ovat voi, täysrasvaiset maitotuotteet, majoneesi. 

20% PROTEIINIA

Yleinen harhaluulo on, että ketogeenisellä ruokavaliolla voi syödä mielin määrin proteiinia. Proteiinia kuitenkin nautitaan kohtuudella, sillä liiallinen proteiini käyttäytyy kehosssa sokerin tapaan maksan muodostaessa siitä glukoosia. Rasvainen kala ja kananmunat ovat ihanteellisia proteiinin lähteitä. Ketogeeninen ruokavalio ei kuitenkaan välttämättä edellytä eläinperäisten lihatuotteiden käyttöä, vaan samat ravintoaineet on mahdollista saada myös kasvikunnan tuotteista. 

10% HIILIHYDRAATTEJA

Suositaan vihreitä kasviksia, kurkkua, kesäkurpitsaa, avokadoa, maan päällä kasvavia kasviksia. Hyvä nyrkkisääntö on, että mitä punaisempi kasvis, sen enemmän se sisältää sokeria. Kotimaisia marjoja nautitaan kohtuudella.

Inspiraatioksi instatilit @korean_ketolife

@inspiredbyketo92
 

Image by amirali mirhashemia hampurilainen.n
Image by Hello I'm Nik 🎞 kasa Englannin lakritseja.
Image by Alex Loup
Cola-juoma pillin kera.
Luonnonkosmetiikkaa ja hyvinvointia hyvinvoinnin tavaratalosta
fitnessfirst logo