TAUSTAA

Alun alkaen ketogeeninen ruokavalio kehitettiin 1920 -luvulla epilepsian hoitoon, ei suinkaan painonpudotukseen. Ketogeenistä ruokavaliota käytetään edelleen tärkeänä osana esimerkiksi lasten vaikeiden epilepsiaoireiden hoitoa. Tutustu Alinan tarinaan täällä. Ketogeeninen ruokavalio ei ole siis hetken muotioikku, vaan paljon tutkittu aihe-alue lukuisten terveysvaikutustensa ansiosta. Aiheesta löytyy lisää tietoa Epilepsialiiton julkaisuista 3/2020 ja 5/2020. 

Monelle tutut Atkinsin dieetti ja "karppaaminen" ovat ketogeenisen ruokavalion sovelluksia, joissa on päätavoitteena vain kapeakatseisesti laihtuminen. Aidosta ketogeenisestä ruokavaliosta ne poikkeavat kuitenkin erityisesti proteiininsaannin suhteen. Ketogeeninen ruokavalio on niin paljon muutakin, kuin pekonia ja laihtumista. 

Ketogeenistä ruokavaliota aloittaessa on hyvä muistaa kuunnella omaa kehoaan; toiselle keto toimii, kuin unelma, toiselle se ei tee mitään. Muutokselle kannattaa kuitenkin antaa riittävästi aikaa. Ammattitaidolla laadituilta verkkokursseilta saa varmuutta alun kiemuroihin, vertaistukea unohtamatta!

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
KETOILU
ketoelämää yhdessä

© 2020 by Ketoilu.com. Proudly created with Wix.com